'ping' is not recognized as an operable program or batch file.

why i’m facing this problem? while run ping command
Please help

The path is now managed by Windows 7 and not the autoexec.bat or autoexec.nt files. To change the system environment variables, follow the below steps.

From the desktop, right-click My Computer and click Properties.
In the System Properties window, click on the Advanced tab.
In the Advanced section, click the Environment Variables button.
Finally, in the Environment Variables window (as shown below), highlight the Path variable in the Systems Variable section and click the Edit button. Add or modify the path lines with the paths you wish the computer to access. Each different directory is separated with a semicolon as shown below.

%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\

@zareen
Thanks work for me!

The path is now managed by Windows 7 and not the autoexec.bat or autoexec.nt files. To change the system environment variables, follow the below steps.

From the desktop, right-click My Computer and click Properties.
In the System Properties window, click on the Advanced tab.
In the Advanced section, click the Environment Variables button.
Finally, in the Environment Variables window (as shown below), highlight the Path variable in the Systems Variable section and click the Edit button. Add or modify the path lines with the paths you wish the computer to access. Each different directory is separated with a semicolon as shown below.

%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\

Go to Properties in My computer, Advanced system settings → Advanced → Environment Variables Select ‘PATH’ from the list of system variables and edit and set PATH to c:\windows\system32 ; this will solve your problem.

If still you have a problem, do the below steps

Control Panel → System and security → Windows Firewall → Advanced settings → Inbound rules → New rule → custom rule

Im Protocol and ports: Protocol: ICMPv4 on the same panel go to customize, choose “Specific ICMP types”, check the box “echo request”

but it is still a problem, how can I solve it?