CS506 Quiz 1 Solution and Discussion


  • Cyberian's Gold

    1. The keyword “this” is used to ________
      invoke constructor of the another class
      invoke alternate constructor of the same class
      invoke constructor of super class from sub class
      invoke constructor of sub class from super class

    2. Java defines _____ for the listener interfaces having more than one vent handling methods.
      Answer: Adapter Classes (right Answer)

    3. DSN stands for _________
      Answer: Data Source Name

    4. JDBC-ODBC stands for ________.
      Answer: JDBC stands for java database connectivity.

    5. == Operator compares _________ of strings whereas equals() method compares _________ of strings.
      Answer: Addresses, values

    6. Overloading is _______ whereas overriding is _____
      Answer: Compile time binding, run time binding

    7. Java defines ________ for the listener interfaces having more than one event handling methods.
      Answer: Event Listeners

    8. A database that is created in MS Access 2003 will be saved with _________ extension.
      Answer: .mdb

    9. Based on functionality, the streams can be categorized as ________
      Answer: Node stream and Filter stream

    10. AWT is a GUI Package used in java. AWT stands for_________
      Answer: Abstract Window Toolkit



    Recent Topics


  • 4
  • 3
  • 3
  • 3
  • 1
  • 4
  • 2
  • 3
|