@ZainSports please ready discussion and get solution not only for get it easy!
SOLVED MTH601 Assignment 1 Solution and Discussion

Assignment: MTH601 (Fall 2019)
Maximum Marks: 15 Due Date: 18 112019
DON’T MISS THESE: Important instructions before attempting the solution of this assignment:
• To solve this assignment, you should have good command over 01  09 lectures.
• Try to get the concepts, consolidate your concepts and ideas from these questions which you learn in the 01 to 09 lectures.
• Upload assignments properly through LMS, No Assignment will be accepted through email.
• Write your ID on the top of your solution file.
• Don’t use colourful backgrounds in your solution files.
• Use Math Type or Equation Editor etc. for mathematical symbols.
• You should remember that if we found the solution files of some students are same then we will reward zero marks to all those students.
• Try to make a solution by yourself and protect your work from other students, otherwise, you and the student who send the same solution file will be given zero marks.
• Also, remember that you are supposed to submit your assignment in MS Word file format any other like scan images etc. will not be accepted and we will give zero marks corresponding to these assignments.Question:
Construct a table which shows the relationship between the activities and their predecessors.
Calculate the following time estimates for each activity.

Earliest Start Time (EST)

Earliest Finish Time (EFT)

Latest Start Time (LST)

Latest Finish Time (LFT)

Calculate the total float for each activity.

Identify the critical path.

Find the project completion time.
Note: The duration of each given activity is in days.


@zaasmi
3. Calculate the total float for each activity.
Correct Solution
Answer: Identify the critical path.
Answer:
A+C+E+G = 3+2+5+6 = 16
A+D1+F+G = 3+0+3+6 = 12
B+D+F+G = 5+4+3+6 = 18
A+C+D2+F+G = 3+2+0+3+6 = 14
The longest path is and the duration is 18 days.
So, the critical path is . Find the project completion time.
Answer:
The project completion time is 18 days.

@zareen said in MTH601 Assignment 1 Solution and Discussion:
Calculate the following time estimates for each activity.
Earliest Start Time (EST)
Earliest Finish Time (EFT)
Latest Start Time (LST)
Latest Finish Time (LFT)
Correct Solution

@zaasmi
Correct Solution!

Assignment: 1 Solution MTH601 (Fall 2019)
Question:
Construct a table which shows the relationship between the activities and their predecessors.Activities predecessors A  B  C A D B E C F A,C,D G E,F 
Calculate the following time estimates for each activity.

Earliest Start Time (EST)

Earliest Finish Time (EFT)

Latest Start Time (LST)

Latest Finish Time (LFT)
ACTIVITY EST EFT LST LFT A 0 3 2 5 B 0 5 0 5 C 3 5 5 7 D 5 9 5 9 E 5 10 7 12 F 9 12 9 12 G 12 18 12 18 ACTIVITY EST EFT LST LFT A 0 3 2 5 B 0 5 0 5 C 3 5 5 7 D 5 9 5 9 E 5 10 7 12 F 9 12 9 12 G 12 18 12 18  Calculate the total float for each activity.
Ans:
ACTIVITY FLOAT A 2 B 0 C 2 D 0 E 2 F 0 G 0 
Identify the critical path.
Ans:
B + D + F +G = 5 + 4 + 3 + 6 = 18 days 
Find the project completion time.
Ans: The project completion time is 18days.




@zareen said in MTH601 Assignment 1 Solution and Discussion:
Calculate the following time estimates for each activity.
Earliest Start Time (EST)
Earliest Finish Time (EFT)
Latest Start Time (LST)
Latest Finish Time (LFT)
Calculate the total float for each activity.
Identify the critical path.
Find the project completion time.

@zareen said in MTH601 Assignment 1 Solution and Discussion:
Construct a table which shows the relationship between the activities and their predecessors.


Just for ideas solution for mth601 assignment